nl
X

Er zijn nog geen producten in uw winkelwagen geplaatst.

GreenPicnic Blog: Eenvoudig Loempia recept

Heerlijke loempia’s uit de oven.


Je kunt natuurlijk je loempia bij een restaurant of frietzaak halen. Maar het is natuurlijk veel gezonder en lekkerder deze zelf te maken! Je kunt allerlei groenten hiervoor gebruiken, wat je toevallig in huis hebt. Wij hebben het deze keer zo gedaan:

Je hebt nodig voor 10 kleine loempia’s:
  • 2 wortels
  • 2 pastinaken
  • 1 rode paprika
  • 3 bosuitjes
  • 1 bakje taugé
  • 10 Filodeeg bladeren
  • 1 zakje currysaus
  • 1 eetlepels palmsuiker
  • 2 eetlepels lichte sojasaus
  • 1 eetlepel oestersaus
  • Scheutje rijstolie
 
Hoe maak je het klaar:
 
Maak de wortels en pastinaken schoon en rasp ze fijn. Maak de paprika en de uitjes schoon en snijd deze in reepjes/ringetjes.
Verwarm de oven voor op 180 C , haal de bakplaat eruit en leg hierop een stuk bakpapier.
Verhit de olie in een hapjespan op middelhoog vuur. Fruit de wortel, pastinaak, paprika en ui zacht in ongeveer 5 minuten. Voeg dan de kruiden en saus toe. Roerbak dit ongeveer 10 minuten, zodat het vocht gedeeltelijk kan inkoken.
Leg dan op een snijplank de filo-bladeren naast elkaar en schep hierop 2 eetlepels van het mengsel en een pluk alfalfa. Vouw de filo-bladeren dicht tot een mooi loempia model en leg ze op de bakplaat met bakpapier.
Bak ze ongeveer 10 minuten in de oven tot ze lichtbruin en krokant zijn.

Serveer met soja- of sweet chili saus, op zo'n leuk palmblad bordje en smullen maar!
 

 

  Alleen Puur en GreenPicnic         Reacties (0)

Reacties (0)

Geen reacties gevonden.

Meer reacties
GreenPicnic.nl gebruikt cookies om het bezoek te meten en de website leuker te kunnen maken. We slaan geen persoonlijke gegevens van je op. Met cookies functioneert de website beter en wordt deze gebruiksvriendelijker. Als je hiermee akkoord gaat, klik dan op de knop "Accepteer Cookies".