nl
X

Er zijn nog geen producten in uw winkelwagen geplaatst.

GreenPicnic Blog: Recept Penne met Italiaanse worst

Recept Penne met Italiaanse worst


Heerlijk en gemakkelijk recept waar ook kinderen van smullen!
Zeker het venkelzaad maakt het gerecht heel bijzonder en smaakvol. Ik had dit nog niet eerder in een gerecht gebruikt maar vergeet dat zeker niet toe te voegen. Dit maakt het juist zo speciaal!

Je hebt nodig voor 4 personen:

1 eetlepel olijfolie
1 teen knoflook, fijngehakt
1 grote ui, fijngehakt
1 eetlepel venkelzaad, geplet
1 Spaanse peper, zaadjes verwijderd en fijngehakt
400 gram Italiaanse worst, ontveld en in stukjes gesneden
1,5 dl rode of witte wijn
800 gram tomatenblokjes uit blik
400 gram penne pasta
2 eetlepels crème freche
Peper en zout naar smaak
Parmezaanse kaas, raspen of krullen maken
 
Hoe maak je het klaar:
 
Verhit de olie in een hapjespan op middelhoog vuur. Fruit de ui zacht in ongeveer 5 minuten. Voeg dan de knoflook, venkelzaad, spaanse peper en worst stukjes toe. Roerbak dit ongeveer 8 minuten, tot het vlees een beetje bruin wordt. Voeg vervolgens de wijn, tomatenblokjes en peper en zout toe. Laat dit op laag vuur minimaal 20 minuten pruttelen totdat het vlees zacht en de saus wat dikker wordt.
Kook in de tussentijd de pasta in een pan met ruim water en een snufje zout tot hij beetgaar is. Giet het af en doe het terug in de pan en schud het om met een klein beetje olijfolie.
Net voor het serveren roer je de crème freche door de saus. Doe de pasta bij de saus en roer goed door elkaar. Strooi na het opscheppen de Parmezaanse kaas op het gerecht en smullen maar! Serveer het op zo'n prachtig bamboe bord van Zuperzozial en het feestje kan beginnen!

  Marjolein Verhoef         Reacties (0)

Reacties (0)

Geen reacties gevonden.

Meer reacties
GreenPicnic.nl gebruikt cookies om het bezoek te meten en de website leuker te kunnen maken. We slaan geen persoonlijke gegevens van je op. Met cookies functioneert de website beter en wordt deze gebruiksvriendelijker. Als je hiermee akkoord gaat, klik dan op de knop "Accepteer Cookies".