X

Er zijn nog geen producten in jouw winkelwagen geplaatst.

Categorieën

Prachtige biologisch afbreekbare serviezen en heel veel hippe FairTrade & Eco producten. Zo maak je ieder feestje heel gemakkelijk superleuk en duurzaam!

0

Er zijn nog geen producten in jouw winkelwagen geplaatst.

Greenpicnic blog: quinoa recept

Recept Quinoa balletjes

Ingredienten:
  • 100 gram Quinoa
  • 100 gram gemengde bonen
  • Een halve courgette
  • 50 gram quinoa meel
  • 1 rode ui
  • 1 eetlepel soja saus
  • Peper en zout naar smaak
 
Hoe maak je het:
  • Kook de quinoa tot het gaar is. Gebruik 1 deel quinoa op 2 delen water (verhouding 1:2). Spoel de quinoa eerst schoon onder de kraan voordat je het gaat koken. Quinoa is namelijk bedekt met een natuurlijk beschermlaagje (saponin). Deze stof heeft een bittere smaak. Doe de portie quinoa die je wilt koken in een vergiet en spoel het goed af onder de koude kraan. 15 minuten koken of tot de quinoa al het water heeft opgenomen. Haal van het vuur en laat de quinoa nog 5 minuten staat.
  • Meng de quinoa samen met de bonenmix en stamp het met een vork tot het een mengsel is.
  • Pureer de courgette met een blender en meng dit door de quinoa bonen mix.
  • Voeg de rode ui, de sojasaus en peper en zout toe en meng alles goed door elkaar
  • Als het mengsel te nat is doe er dan wat quinoa meel bij. (Quinoa meel maak je door quinoa in een blender fijn te malen)
  • Vorm nu balletjes en gril deze in een pan met een beetje olie zodat ze aan beide zijden een beetje bruin zijn.
 

Lekker met salade of op een broodje! Serveer het op een biologisch afbreekbaar bordje van palmblad. Dit kan na gebruik gewoon in de groenbak.

  Alleen Puur en GreenPicnic     14-01-2016 11:28     Reacties ( 1 )
Reacties (1)
 Janneke van den Bergh -  14-01-2016

Had nog nooit iets met quinoa gemaakt, maar dit was erg lekker en makkelijk om te maken.