nl
X

Er zijn nog geen producten in uw winkelwagen geplaatst.

GreenPicnic blog: Recept Havermout pannenkoeken

Ontbijtrecept: Havermout pannenkoeken met appel en lijnzaad.


Lekker en gezond ontbijt. En het is eens wat anders dan die boterham met kaas,

Wat heb je nodig:
  • 45gram havermout
  • eetlepel lijnzaad
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 ei
  • 100 ml melk
  • 20 gram bloem of ander meel
  • 1 appel geschild en in dunne plakjes
  • snufje kaneel
  • snufje zout
  • Olie om in te bakken (naar eigen smaak kokos ricebran, olijf)
Hoe maak je het:

Mix alle ingrediënten,  behalve de appel en kaneel, met een staafmixer tot een luchtig beslag. Voeg als het nodig is een beetje extra melk of water toe. Als je dit met een gewone mixer doet, wordt de havermout niet fijngemalen en wordt je beslag niet mooi glad.

Doe de olie in de pan en bak de appelpartjes tot ze bijna zacht en licht goudbruin zijn.

Schep het beslag over de appel en bak je pannekoek op laag vuur totdat de bovenkant droog is, draai dan pas de pannekoek om. Eventueel kun je nu het vuur iets hoger zetten om de pannekoek wat bruiner te laten worden.
Serveer direct op een bordje met de kaneel erover. Mocht je het lekker vinden kun je er ook wat honing over doen.

Je kunt ook kleine pannenkoekjes maken, verdeel dan de appel in groepjes in de pan en giet hier  het beslag zo op zodat ze apart van elkaar blijven.

Lekker met een bakje kwark of yoghurt met verse vruchten om de dag goed te beginnen.

  AlleenPuur/Marjolein Verhoef         Reacties (0)

Reacties (0)

Geen reacties gevonden.

Meer reacties
GreenPicnic.nl gebruikt cookies om het bezoek te meten en de website leuker te kunnen maken. We slaan geen persoonlijke gegevens van je op. Met cookies functioneert de website beter en wordt deze gebruiksvriendelijker. Als je hiermee akkoord gaat, klik dan op de knop "Accepteer Cookies".